Ajankohtaista

Koronarajoitukset jatkuvat perjantaihin 22.1. saakka

Mikkelin kaupungin tuore koronalinjaus on, että lähes kaikki kansalaisopistotoiminta on tauolla 22.1. saakka. Poikkeuksen tekevät alle 18-vuotiaiden toiminta, johon ei osallistu aikuisia sekä etäopetus ja kielten nettikurssit. Pois jäävät tunnit pyritään pitämään kevään aikana. Korvaavuuksista sovitaan pääsääntöisesti opettajan kanssa. Mahdollisia kurssimaksupalautuksia tarkastellaan myöhemmin, kun nähdään, miten tilanne jatkuu tammikuun lopussa ja sen jälkeen.

Opetus jatkuu maanantaista 11.1. alkaen siis normaalisti lasten ja nuorten kuvataidekoulussa, lasten ja nuorten teatteriryhmissä ja muussa alle 18-vuotiaita koskevassa opetuksessa kuten musiikin yksilöopetuksessa silloin, kun oppilas on alle 18-vuotias. Tällä linjauksella pyritään turvaamaan lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksia. Aikuisten kohdalla etäopetus on joissakin tilanteissa mahdollista myös musiikin yksilöopetuksessa.

Lisäksi kaupunki korostaa, että huoltajien tulee lasten harrastustoiminnassa noudattaa hygieniaohjeita, huolehtia turvaväleistä ja käyttää maskia kohtaamisissa.

Kaupungin linjaukset tarkoittavat samalla sitä, että kansalaisopisto peruu lauantaille 16.1. sovitut 100-vuotisjuhlatapahtumat, koska kaupunki ei järjestä 22.1. saakka mitään tapahtumia. Myös ensi viikon yleisluennot on peruttu.

Kaupungin tiloja ei myöskään voi käyttää ulkopuoliseen harrastustoimintaan 22.1. saakka.

© Mikkelin kansalaisopisto 2021

X