Opistoinfo

Tärkeää tietoa opiskelijalle

Lukuvuosi 2022-2023  
Syystyökausi 12.9.2022-04.12.2022.   
Syysloma 24.-30.10.2022 (viikko 43)  

Kevättyökausi 9.1.2023-16.4.2023.   
Talviloma 27.2.-5.3.2023 (viikko 9)  
Pääsiäinen to 6.4.-10.4.2023; ei opetusta.  

Tarvike- ja materiaalikulut  
Opiskelija maksaa itse oppikirjat ja muut opiskelu- ja työtarvikkeet. Joihinkin opintoryhmiin opettaja hankkii keskitetysti oppimateriaalin. Tätä varten opettaja perii suoraan opiskelijoilta oppimateriaalimaksun.  

Opiskele säännöllisesti  
Opiskelun onnistuminen edellyttää säännöllistä osallistumista. Ryhmän toiminta voidaan joutua myös lopettamaan, jos useampi kurssilainen lopettaa opiskelun kesken kauden. Tällöin jäljellä oleville opiskelijoille pyritään löytämään vastaava muu kurssi. Tilapäisen poissaolon jälkeen voi tietysti palata takaisin omaan opintoryhmään. Oppitunnin pituus on 45 minuuttia.  

Ilmoita, jos et pääse tunnille 
Musiikin yksilöopetuksessa on erityisen tärkeää, että ilmoitat opettajalle, jos joudut syystä tai toisesta jäämään pois joltakin opetustunnilta.  

Opiskelupaikan peruminen  
Jos et pääse tulemaan varaamallesi kurssille, ole hyvä ja peruuta osallistumisesi vähintään viikkoa ennen kurssin alkamispäivää. Näin annat seuraavalle jonossa olevalle opiskelupaikan. Mikäli kurssia ei ole peruttu ajoissa eli 5 päivää ennen kurssin alkamista, perimme 21 euron varausmaksun.  

Kurssin peruuntuminen  
Mikäli kurssin ennakkoon päätetty vähimmäisopiskelijamäärä ei täyty, kurssi peruuntuu. Tästä ilmoitetaan opiskelijoille puhelimitse tai sähköpostitse. Vähimmäisopiskelijamäärä on kurssikohtainen. Vähimmäisopiskelijamäärä on Mikkelin kantakaupungissa järjestettävillä kursseilla pääsääntöisesti 8 ja haja-asutusalueilla, entisissä kuntataajamissa, Ristiinassa ja Hirvensalmella 7. Kurssi voidaan keskeyttää, jos vähimmäisopiskelijamäärä alittuu jatkuvasti. Tällöin opiskelijalle pyritään löytämään vastaava kurssi.   

Muutokset opetusohjelmaan ovat mahdollisia. Muutoksista ilmoitetaan tekstiviestillä.  Jos opiskelijan puhelinliittymässä on palvelunumeronesto, niin tekstiviestien saapuminen on estetty.   

Todistukset ja vakuutukset  
Opiskelusta annetaan kurssin päätyttyä pyydettäessä osanottotodistus, joka maksaa 6 euroa. Kansalaisopisto ei vakuuta opiskelijoita.  

Kurssimaksun palauttaminen   
Kurssimaksu palautetaan opiskelijalle vain, jos kurssi peruuntuu. Kurssin keskeytyminen opiskelijamäärän vähenemisen takia ei ole peruste kurssimaksun palauttamiselle.  

© Mikkelin kansalaisopisto 2024

X