Ajankohtaista

Mykkä tytär – kantaesitys Kulttuuritalo Sotkulla

Mykkä tytär on kantaesitys, jonka ovat toteuttaneet yhteistyössä Mikkelin kansalaisopiston teatteriryhmät Remppateatteri ja Luova laboratorio. Esitys perustuu Marja-Leena Mikkolan novelliin vuodelta 2001.

unenomainen ja tarkkanäköinen
ajaton ja ajankohtainen
koskettava ja lohdullinen
matka kohti
menneisyyden kohtaamista
irti päästämistä ja
toiveikkuutta

Esitys on matkakertomus naisesta, joka etsii aikaa sitten kuollutta isäänsä. Nainen näkee unen ja matkustaa heti herättyään kaupunkiin, jossa on asunut hetken aikaa lapsena. Kaupungissa kulkiessaan nainen kohtaa henkilöitä ja muistoja, jotka viitoittavat hänen tietään. Muistoissa palataan myös sotaan ja sen päättymisen jälkeiseen aikaan, niin lapsen kuin rintamalta palanneen isän näkökulmista. Aihe on ajaton ja samalla viiltävän ajankohtainen juuri nyt, kun Euroopassa on käynnissä sota.

Työryhmä rakentaa näyttämölle visuaalisesti näyttäviä, kerroksellisia kuvia, joissa yhdistyvät näyttelijäntyö, äänimaisemat ja projisoinnit. Projektissa pääsevät esille molempien teatteriryhmien vahvuudet ja ominaispiirteet.

Alkuperäinen novelli: Marja-Leena Mikkola
Dramatisointi ja ohjaus: Raisa Ekoluoma
Valot, äänet ja projisoinnit: Leevi Heinonen, Raisa Ekoluoma

Esitykset Kulttuuritalo Sotkulla (Jääkärinkatu 9, Mikkeli):
Ti 9.5. klo 19
La 13.5. klo 15
Su 14.5. klo 19

Liput: 10 €
Varaukset: 050 5433740

Esityksen kesto on n. 2 h (sisältäen väliajan)

Remppateatteri on vuonna 2005 perustettu harrastajateatteriryhmä, jonka viimevuotisia produktioita ovat olleet Mielipuolen päiväkirja, Päällystakki ja Luolasto sekä lyhytelokuva Elämän tarkoitus.
Luova laboratorio on vuonna 2018 perustettu ryhmä, jossa paneudutaan yhdessä valittuun teatterin työtapaan ja valmistetaan kokeileva esitys. Aiempia tuotantoja ovat Oneiros – esityksellinen tutkielma unesta, digitaidetta ja installaatiota yhdistävä Ikkunoita luovuuteen sekä klovneria- ja naamioteatteriesitys Epävakaa hassu maapallo.

© Mikkelin kansalaisopisto 2024

X