Opiskelijoille

Tietoa opiskelijalle

Kurssitarjonta ja ilmoittautuminen

Lukuvuosi 2021-2022

Syystyökausi 13.9.2021-05.12.2021.  
Syysloma 25.-31.10.2021 (viikko 43) 

Kevättyökausi 10.1.2022-17.4.2022.  
Talviloma 28.2.-6.3.2022 (viikko 9) 
Pääsiäinen to 14.4.-18.4.2021; ei opetusta. 

Ilmoittautumisen yhteydessä luovutat kansalaisopistolle henkilötietojasi.
Lue tästä tietosuojaselosteemme, jossa kerrotaan, miten käsittelemme tietojasi.

Opiskele säännöllisesti 
Opiskelun onnistuminen edellyttää säännöllistä osallistumista. Ryhmän toiminta voidaan joutua myös lopettamaan, jos useampi kurssilainen lopettaa opiskelun kesken kauden. Tällöin jäljellä oleville opiskelijoille pyritään löytämään vastaava muu kurssi. Tilapäisen poissaolon jälkeen voi tietysti palata takaisin omaan opintoryhmään. Oppitunnin pituus on 45 minuuttia

Ilmoita, jos et pääse tunnille 
Musiikin yksilöopetuksessa on erityisen tärkeää, että ilmoitat opettajalle, jos joudut syystä tai toisesta jäämään pois joltakin opetustunnilta. 

Opiskelupaikan peruminen 
Jos et pääse tulemaan varaamallesi kurssille, ole hyvä ja peruuta osallistumisesi vähintään viikkoa ennen kurssin alkamispäivää. Näin annat seuraavalle jonossa olevalle opiskelupaikan. Mikäli kurssia ei ole peruttu ajoissa eli 5 päivää ennen kurssin alkamista, perimme 21 euron varausmaksun. 

Kurssin peruuntuminen 
Mikäli kurssin ennakkoon päätetty vähimmäisopiskelijamäärä ei täyty, kurssi peruuntuu. Tästä ilmoitetaan opiskelijoille puhelimitse tai sähköpostitse. Vähimmäisopiskelijamäärä on kurssikohtainen. Vähimmäisopiskelijamäärä on Mikkelin kantakaupungissa järjestettävillä kursseilla pääsääntöisesti 8 ja haja-asutusalueilla, entisissä kuntataajamissa, Ristiinassa ja Hirvensalmella 7. Kurssi voidaan keskeyttää, jos vähimmäisopiskelijamäärä alittuu jatkuvasti. Tällöin opiskelijalle pyritään löytämään vastaava kurssi.  

Muutokset opetusohjelmaan ovat mahdollisia. Muutoksista ilmoitetaan tekstiviestillä.  Jos opiskelijan puhelinliittymässä on palvelunumeronesto, niin tekstiviestien saapuminen on estetty.  

Todistukset ja vakuutukset 
Opiskelusta annetaan kurssin päätyttyä pyydettäessä osanottotodistus, joka maksaa 6 euroa. Kansalaisopisto ei vakuuta opiskelijoita. 

Kurssimaksun palauttaminen
Kurssimaksu palautetaan opiskelijalle vain, jos kurssi peruuntuu. Kurssin keskeytyminen opiskelijamäärän vähenemisen takia ei ole peruste kurssimaksun palauttamiselle. 

Seuraa Facebookia ja Instagramia
Kansalaisopisto on myös somessa. Voitte seurata meitä Facebookissa ja Instagramissa. Päivitämme Facebookiin ja Instagramiin kuulumisia ja tunnelmia kursseilta lukuvuoden mittaan. Tiedotamme siellä myös ajankohtaisista asioista kuten ilmoittautumisen lähestymisestä, tapahtumista, konserteista, näyttelyistä ja vapaista kurssipaikoista. 

Mikkelin kansalaisopiston Pedanet-sivut

© Mikkelin kansalaisopisto 2022

X