Yleisluennot

Yleisluentoja yhteistyössä eri tahojen kanssa ja eri aiheista

Mikkelin kansalaisopisto järjestää lukuvuoden aikana joitakin yleisluentoja ja monet niistä toteutetaan yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa. Yleisluennoista voi esittää toivomuksia opistolle.Kärsimys

3.2.2024, klo 10-16, Suomen nuoriso-opisto, Paukkulantie 22

Mikkelin ylienkeli Mikaelin kirkon ystävät ry järjestää yhteistyössä Mikkelin kansalaisopiston ja Saimaan ortodoksisen seurakunnan kanssa seminaarin aiheesta Kärsimys. Seminaari on jatkoa vuonna 2023 järjestetylle Rukous-seminaarille. Kaikki aiheesta ja ortodoksisuudesta kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan mielenkiintoiseen iltapäivään asiantuntijoiden johdattelemana. Tilaisuus on maksuton. Tilaisuutta voi seurata paikan päällä tai livestriiminä. Striimi julkaistaan Saimaan ortodoksisen seurakunnan YouTube -kanavalla. Paikalle tulevilta edellytetään ennakkoon ilmoittautumista Mikkelin kansalaisopiston kautta.

Mikkelin ylienkeli Mikaelin kirkon ystävät ry järjestää yhteistyössä Mikkelin kansalaisopiston ja Saimaan ortodoksisen seurakunnan kanssa seminaarin aiheesta Kärsimys. Seminaari on jatkoa vuonna 2023 järjestetylle Rukous-seminaarille. Kaikki aiheesta ja ortodoksisuudesta kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan mielenkiintoiseen iltapäivään asiantuntijoiden johdattelemana. Tilaisuus on maksuton. Tilaisuutta voi seurata paikan päällä tai livestriiminä. Striimi julkaistaan Saimaan ortodoksisen seurakunnan YouTube -kanavalla. Paikalle tulevilta edellytetään ennakkoon ilmoittautumista Mikkelin kansalaisopiston kautta. Ohjelma: • Kahvi ja lounas (omakustanteinen, maksu vain käteisellä) klo 11 alkaen. • Seminaari klo 12 alkaen: – Kärsimyksen mielekkyys ihmiselämässä – rovasti Raimo Sissonen – Kärsimysten kohtaaminen – pastori Tuomas Järvelin – Jumalallinen oikeus vs. inhimillinen oikeus – arkkimandriitta Andreas Larikka – Katumus – rovasti Rauno Pietarinen Osallistujat ovat lämpimästi tervetulleita seminaarin jälkeen vigiliaan Ylienkeli Mikaelin kirkkoon (Paavalinkatu 4, Mikkeli) klo 17 ja sunnuntaina liturgiaan klo 10. Liturgian jälkeen on myös mahdollisuus osallistua kirkkokahveille. Seminaarin yhteydessä on mahdollista tehdä lahjoitus Filantropia ry:n ja Ylienkeli Mikaelin kirkon ystävät ry:n (www.ortmikaelry.fi) hyväksi.

https://uusi.opistopalvelut.fi/mikkeli/fi/course/11813Uudet konstit – digiajan taide, Maria Ollikainen

6.2.2024, klo 17.00-18.30

Digitaalisuus ja uuden teknologian hyödyntäminen taiteessa. Luento toteutetaan Teams-yhteydellä.

Yhä useampi taiteilija hyödyntää digitaalisuutta ja uutta teknologiaa taiteessaan, ja osa taiteesta tehdään suoraan verkkotaiteeksi. Digiaika näkyy taiteessa usein myös epäsuorasti, kokemuksellisena kertomuksena siitä, millaista on elää älypuhelimien aikaudella. Entä mitä ja millaista on post-internet -taide? Luento on maksuton, mutta edellyttää ennakkoilmoittautumista. Luento kuuluu Luova metsä -kurssikokonaisuuteen ja se toteutetaan osana kansalaisopistojen laatu- ja kehittämishanketta LAKE22.

https://uusi.opistopalvelut.fi/mikkeli/fi/course/11819Kansallispuistot retkeilykohteina, Matti Laitsaari

13.2.2024, klo 18-19.30

Kuvia ja kuvauksia Suomen ja Ruotsin kansallispuistoista. Luento toteutetaan Teams-yhteydellä.

Luento on maksuton, mutta edellyttää ennakkoilmoittautumista. Ilmoittautuneille lähetetään Teams-linkki ennen luentoa. Luento liittyy Luova metsä -kurssikokonaisuuteen ja se toteutetaan osana kansalaisopistojen laatu- ja kehittämishanketta LAKE22.

https://uusi.opistopalvelut.fi/mikkeli/fi/course/11822


© Mikkelin kansalaisopisto 2024

X