Musiikki

Musiikinopetusta kaikenikäisille
ja jokaiseen musiikkimakuun

Etsi musiikkiryhmistä omat vaihtoehtosi oletpa aloittelija tai edistynyt musiikinharrastaja. Musiikinopetusta on kaikenikäisille ja jokaiseen musiikkimakuun. Voit liittyä moniin kuoroihin, jazz- ja rokkiryhmään, opiskella yksinlaulua ja äänenmuodostusta. Voit myös soittaa pianoa, kitaraa, bassoa, ukulelea, viulua, selloa, huilua, rumpuja ja puhaltimia. Hyvä vaihtoehto tavoitteelliselle ja pitkäjänteiselle musiikinopiskelijalle on musiikin taiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän mukainen opetus. Monet opiston esiintyvät musiikkiryhmät tekevät merkittävää kulttuurityötä Mikkelin seudulla. Musiikin avulla tutustut uusiin samanhenkisiin ihmisiin ja saat mielekkään ja mahtavan harrastuksen, joka antaa vaihtelua ja iloa arkeen. Suurin osa musiikinkursseista on lukuvuoden mittaisia, mutta tarjolla voi olla myös lyhytkursseja. 

Musiikin yksilöopetuksessa on erityisen tärkeää, että ilmoitat opettajallesi, jos joudut syystä tai toisesta jäämään pois joltakin opetustunnilta. 

Musiikin yksilöopetuksen opetustuokion pituus ja tuntien sopiminen 
Opetustuokiot ovat kaikkien instrumenttien opetuksessa 30 minuutin mittaisia. Opettaja sopii henkilökohtaiset opetusajat puhelimitse/tekstiviestillä ennen ensimmäistä opetuskertaa. Muistathan siis merkitä matkapuhelinnumerosi henkilötietoihisi ilmoittautuessasi. 

Joidenkin opiskelupaikkojen jatkuminen turvataan 
Kansalaisopisto turvaa musiikin opiskelijoille opiskelumahdollisuuden kolmeksi lukuvuodeksi. Opiskelupaikan turvaaminen koskee niitä, jotka ovat musiikin yksilöopetuksessa, soittavat erilaisissa opiston yhtyeissä tai kokoonpanoissa tai osallistuvat karaokekursseille. Syksyllä opintonsa aloittavat tai toista opiskeluvuottaan aloittavat saavat halutessaan opiskelupaikan myös seuraavaksi lukuvuodeksi, mikäli vastaavaa opetusta edelleen järjestetään. Opiskelumahdollisuus turvataan soittoharrastuksen alkuvaiheessa enintään kolmeksi peräkkäiseksi lukuvuodeksi ja tietenkin vain siinä tapauksessa, että kurssi on edelleen opiston opetusohjelmassa. Kolmen lukuvuoden oikeuden päätyttyä opiskelija ilmoittautuu kursseille itse ja normaalin ilmoittautumismenettelyn kautta. 

Opisto voi lainata viuluja ja saksofoneja 
Kansalaisopistolla on vuokrattavana muutamia erikokoisia viuluja ja saksofoneja, joten omaa soitinta ei välttämättä tarvitse hankkia heti, vaikka haluaisikin aloittaa soittoharrastuksen. Soittimia voi kysyä musiikin vastuuopettajan tai toimiston kautta. Viuluista peritään vuokrana 60 euroa/lukuvuosi ja saksofoneista 130 euroa/lukuvuosi. Vuokra-aika on yksi lukuvuosi. 

Yksi ilmoittautuminen/hlö/kurssi 
Tavoitteena on tarjota opiskelupaikka mahdollisimman monelle, joten vain yksi ilmoittautuminen/hlö/kurssi. Jos ilmoittaudut vahingossa kahdesti, otathan yhteyttä toimistoon. 

Musiikin kurssiemme suunnittelusta vastaa Reetta Rautiainen 
reetta.rautiainen@sivistys.mikkeli.fi, puh. 050 311 7041 

© Mikkelin kansalaisopisto 2024

X