Työhyvinvointi- ja virkistyskurssit

Ota kansalaisopisto
kumppaniksi tyhy-toimintaan

Mikkelin kansalaisopisto järjestää myös yrityksille, työyhteisöille, järjestöille tai kaveriporukoille suunnattuja virkistyspäiviä tai työhyvinvointia edistäviä tuokioita. Tarjottimelta voi valita yhden osion tai virkistystapahtuman voi koota useamman aihealueen muodostamaksi kokonaisuudeksi. Tapahtuman kestosta ja ajankohdasta voidaan sopia tarpeen mukaan. Myös paketin hinta riippuu lopullisesta toteutuksesta ja siksi osioihin ei ole sisällytetty hintatietoja.

Ota yhteyttä ja kysy lisää. Teemme räätälöidyn tarjouksen juuri teidän tarpeisiinne. Mikkelin kansalaisopisto, puh. (015) 194 2929, kansalaisopisto@mikkeli.fi

KIELET

PIIRRÄ SARJAKUVA VIERAALLA KIELELLÄ
Piirrät lyhyen sarjakuvan, jonka voit ripustaa työhuoneesi seinälle tai antaa vaikka lahjaksi. Saat opastusta niin kuvataiteen kuin kielen opettajalta. Voitte esittää toiveen, millä kielellä haluatte sarjakuvan tehdä. Tarvittavan materiaalin ja välineet saat opettajalta. Kesto 3 oppituntia (135 minuuttia).

TEATTERI

YLLÄTÄ ITSESI IMPROVISOIMALLA
Improvisaatio opettaa ihmistuntemusta ja kritiikitöntä hyväksyntää. Se on hauska ja vapauttava tapa harjaannuttaa yhteistyötaitoja ja pitää yllä omaa luovuutta. Kesto valinnan mukaan 4 tai 8 oppituntia.

LATAA AKKUJA JA KOE TAIDE-ELÄMYS
Yrityksenne työntekijöiden koulutuksessa on ilmennyt puutteita. Nyt on mahdollista suorittaa 11. luokka, hiukan viiveellä. Kertausopetuksesta vastaa rehtorinna Pensseli avustajineen. Taito ja yhteistyö ovat nyt tarpeen – huumorintajua ei saa unohtaa – kun ryhdytte toimeen. Jokainen joutuu miettimään, miten näkee työkaverinsa – mitä hyvää löytää muista työkavereistaan. Kurssi tarjoaa tarinallisen, jokaiselle omakohtaisen, toisen huomioon ottavan ja toiminnallisen elämyksen.

HYVÄ ILMAPIIRI TYÖPAIKALLA
Harjoituksia, jotka auttavat löytämään työpaikan konnat ja sankarit.

PIDÄ PINTASI
Miten tuoda esiin asiansa muita ärsyttämättä? Vähän teoriaa, enemmän hauskoja harjoituksia.

KÄDENTAIDOT

RISUKRANSSI TAI -SYDÄN
Valmistetaan koivunrisuista kranssi tai sydän. Koristellaan eri tavoin.

HAVUKRANSSI
Valmistetaan pajupohjaan havuista kranssi, koristellaan eri tavoin.

MUNAKENNOT KIERTOON
Valmistetaan munakennoista kukkakoristeita, enkeleitä ja tonttuja vahan tai kankaankovettajan avulla.

VILLASTA PATAKINTAAKSI
Villaa, vettä ja saippuaa, hehkuvia värejä. Villa muuttuu käsissä huovaksi, kolmiulotteiseksi käyttötuotteeksi. Huovutetaan esihuopalevystä persoonallinen patakinnas.

PAPERISTA RUUSUJA
Ruusuja paperinarusta, sanomalehdistä, vanhoista kirjan sivuista kransseiksi tai kattaukseen.

PEIKKOJA JA TONTTUJA HUOVUTUSVILLASTA
Koe villan pehmeys, lämpö, helppo muokattavuus ja käsillä tekemisen ilo. Valmistetaan hauskoja sisustustuotteita, peikkoja ja tonttuja, huovutusvillasta huopaneulauksella.

VÄÄNNETÄÄN RAUTALANGASTA
Valmistetaan erilaisista metallilangoista trendikkäitä ovi- tai ikkunakransseja. Töihin voi yhdistää helmiä, nappeja, led-valoja ym.

UNIIKKI KIRJA JAPANILAISELLA KIRJANSIDONNALLA
Muistot talteen persoonallisella tavalla. Valmista leike-, vieras-, hääkirja, talleta mummon leivontaohjeet kirjaksi helpolla japanilaisella lankasidonnalla. Materiaalina käytetään vanhoja kirjoja, tapetteja, pitsejä, nappeja ym.

VALOLYHTYJÄ JA -PALLOJA PAJUSTA
Punotaan pajusta helpoin tekniikoin lyhtyjä ja valopesiä sisustukseen, tunnelmallisia yksityiskohtia puutarhaan, terassille.

KYNTTILÄPAJA
Valmistetaan uniikkeja kynttilöitä valamalla erilaisiin muotteihin, myös kuusenkoristeiksi sekä mehiläisvahalevyistä kierittämällä.

KÄSINTEHTY SAIPPUA
Tule kokemaan luomisen riemua valmistamalla uniikkeja saippuoita kasviöljyistä ja -rasvoista. Saippuaa voi muunnella loputtomiin erilaisin muotein, halutessaan voi käyttää tuoksuja ja värejä… Osallistujamäärä enintään 10 henkilöä. Ei sovi allergisille eikä astmaatikoille.

HUOPAKUKKIA ELÄMYSTEN PUUTARHAAN
Ripaus kauneutta ja iloa arjen keskelle. Koe villakuitujen ja esihuovan taianomainen muodonmuutos kiinteäksi huovaksi. Valmistetaan näyttäviä huopakukkia esihuopalevystä ja villakuiduista sisustukseen, kattaukseen, asusteiksi ym.

FANTASIAHATTU, LUOVAA HULLUTTELUA HUOVALLA
Irti arjesta, leikkiä värien ja muotojen kanssa! Päästä luovuutesi valloilleen ja tule huovuttamaan fantasiahattu, esim. saunahattu hehkuvanvärisistä esihuopalevyistä.

LIIKUNTA

LATINOMIX
Yksin tanssittavia lattareita helpoin kuvioin, kehon hallintaa ja tanssin riemua. Opetuskielinä englanti ja suomi.

COUNTRY/RIVITANSSI
Opetellaan askelkuvioita ja erilaisia tanssilajeja kuten country, cha-cha, rumba, valssi… Mukavaa liikuntaa, joka vahvistaa muistia sekä kehittää koordinaatiota. Sopii kaikille ja kaikenikäisille.

ASAHI-TERVEYSLIIKUNTA
Suomalaisten lääkärien ja liikunnan asiantuntijoiden kehittämä ”kotimainen jooga” sopii nimensä mukaisesti kaikille iästä ja sukupuolesta riippumatta. Seisten tehtävät asahin liikkeet ovat venyttäviä ja rentouttavia. Niiden avulla pyritään ennaltaehkäisemään ja hoitamaan yleisiä ongelmiamme: niska/hartia, selkä, tasapaino, stressi/unettomuus. Kevyet tossut tai villasukat jalkaan. Lisätietoja lajista netistä www.asahi.fi.

JAPANILAINEN JALKAHIERONTAKURSSI KOTITARPEISIIN PUISTOKATU
Stressipesua, rentoutusta, kokonaisvaltaista hyvää oloa ja hemmottelua japanilaisella jalkahieronnalla. Opetellaan sekä itsehoitotekniikkaa että läheisten hoitamista parin kanssa, voit tulla omankin parin kanssa. Varustus: oma paksu alusta, joustava lämmin oloasu, varvassukat, fleece-huopa, pikku tyyny.

SHINDO-RENTOUTUSVENYTTELY
Yksinkertaisia venyttelyliikkeitä ja hengitystekniikkaa henkilökohtaisella ohjauksella; rentoutumista ja omaan kehoon keskittymistä, joka rauhoittaa myös mieltä. Joustava ja lämmin vaatetus, jota voi tarvittaessa vähentää. Varvas- tai muut sukat. Oma paksu ja iso alusta mukaan.

KAHVAKUULAILUA
Kahvakuulaharjoittelua kunkin yksilölliset lähtökohdat ja tarpeet huomioiden.

MUUT

SIENIRETKI
Tehdään sieniretki metsään ja opetellaan ruokasienten tunnistamista ja käsittelyä.

© Mikkelin kansalaisopisto 2024

X