Teatteri – Sanataide – Kirjallisuus

Uusi ainealue kokoaa teatteritaiteen, luovan ilmaisun, kirjoittamisen ja kirjallisuuden kurssit saman otsikon alle.

Teatteritaiteen kurssitarjonta koostuu aikuisten teatteriryhmistä sekä lasten ja nuorten taiteen perusopetuksesta. Lisäksi tarjolla on lukuvuosittain vaihtuvia lyhyt- ja erikoiskursseja, joiden kautta on mahdollista tutustua teatterin tekemiseen uudesta näkökulmasta.

Teatteriryhmissä ja kursseilla valmistetaan vuosittain erilaisia esityksiä kokeilevista demoista kokoillan näytelmiin. Esitykset ja opetus järjestetään pääosin Vanhalla Sotkulla (Jääkärinkatu 9), josta onkin muodostumassa uusi esittävän taiteen ja muun kulttuuritoiminnan keskittymä Mikkelissä. Katso ajankohtaiset esitystiedot etusivun tapahtumatiedoista.

Sanataiteen ja kirjallisuuden kursseihin sisältyy kirjoittajapiirin lisäksi vaihtuvaa sisältöä, joiden kautta voi matalalla kynnyksellä tutustua kirjoittamiseen eri lähtökohdista. Tarjolla on myös verkkokursseja, joiden kautta osallistuminen on mahdollista paikkakunnasta riippumatta.

Vastuuopettaja:
Raisa Ekoluoma
Esitystaidollisten aineiden opettaja, TeM
puh. 050 311 7038
raisa.ekoluoma@sivistys.mikkeli.fi

Kurssit

Vuosittain vaihtuva lyhyt- ja erikoiskurssien tarjonta mahdollistaa tutustumisen teatteritaiteen erilaisiin työtapoihin. Esimerkkejä mahdollisista aihealueista ovat improvisaatio, luova liikeilmaisu, elokuvan tekeminen, teatteritieto ja teatteritekniikka sekä soveltavan ja osallistavan teatterin muodot, kuten tarinateatteri. Kurssien idea on tarjota mahdollisuus kokeilla itselle uutta työtapaa. Näin ollen et tarvitse ennakkotaitoja opiskeltavasta asiasta, vaan ainoastaan kiinnostuksen asiaa kohtaan!

Teatteriryhmät

Kansalaisopistolla toimii kuusi erilaista aikuisten teatteriryhmää, viisi Mikkelin keskusta-alueella ja yksi Haukivuorella. Jokaiseen ryhmistä voi tulla mukaan ilman ennakkokokemusta teatterin tekemisestä. Uudet ja kokeneemmat harrastajat toimivat yhdessä turvallisessa ilmapiirissä. Teatteriryhmät valmistavat vuosittain esityksen. Harjoituskausi alkaa lukuvuoden käynnistyessä syksyllä.  

 Jos mietit, mikä ryhmistä valita, voit tutustua kurssikuvauksiin. Osalla ryhmistä on omat nettisivut ja some-profiilit sekä taustayhdistys. 

Luova laboratorio: Opiskele teatteria uudesta näkökulmasta ja valmista kokeileva esitys!  

Teatteri Vivat! Teatteri Vivat! on Mikkelin kansalaisopistossa toimiva harrastajateatteriryhmä.

Remppateatteri: Kaikille avoin, esteetön ryhmä, joka valmistaa vuosittain kokoillan näytelmän. Taustayhdistyksenä toimii Remppateatteri ry. 

Revyyteatteri: Mikkelin Revyyteatteri valmistaa vuosittain esityksen revyyperinteen hengessä! Lisäksi opiskellaan tanssia, laulua ja näyttelijäntyötä. Taustayhdistyksenä toimii Mikkelin Revyyteatteriyhdistys ry. 

Luova runoryhmä: (aiemmin nimellä Lausuntaryhmä) Ryhmässä opiskellaan tekstin tulkintaa ja äänenkäyttöä sekä valmistetaan monitaiteinen runoesitys. 

Henkireikä: Teatteri Henkireikä toimii Haukivuorella ja valmistaa vuosittain kesäteatteriesityksen. 

Teatteriryhmien hinnat ovat suhteellisen kalliita, koska esitysten valmistamiseen kuluu paljon tunteja. Kurssimaksu on mahdollista suorittaa useassa erässä. Jos haluat tehdä niin, ota yhteyttä toimistoon puh. (015) 194 2929 tai kansalaisopisto@mikkeli.fi

Teatteritaiteen perusopetus

Tutustu TAIKA – taiteen perusopetukseen.

© Mikkelin kansalaisopisto 2024

X