Kielet

Monta kieltä, monenlaisia kursseja

Kielikurssien valikoima on monipuolinen: tarjolla on eri kieliä ja eri tasoja, voit osallistua luokkaopetukseen tai nettikurssille. Ohjeita oikean tasoisen kurssin löytämiseen on alimpana tällä sivulla.

Löydät tarjolla olevat kurssit ja voit ilmoittautua niille täältä.

Löydät aina ajantasaista tietoa tämän hetken kurssitarjonnasta myös opiston Pedanet-sivuilta.

Tervetuloa oppimaan uutta, kertaamaan tai vahvistamaan kielitaitoasi!

Kielikurssien suunnittelusta vastaa Renny Virta, puhelin 050 311 7040, sähköposti renny.virta@sivistys.mikkeli.fi.

Kielten lähiopetus

Kielten lähikurssit kokoontuvat luokkahuoneessa. Useimmille lähikursseille voi kuitenkin osallistua myös etäyhteydellä. Jos kurssin oppitunneille voi osallisuta etänä, se on kerrottu kurssin kuvauksessa.

Kielten nettikurssit

Nettikurssilla voit opiskella kotona oman tietokoneen äärellä. Osalla kursseista opiskelu tapahtuu tiettyyn aikaan videoneuvotteluohjelman avulla. Toisen tyyppisillä kursseilla saat viikkotehtäviä, jotka voit tehdä silloin kun se sinulle parhaiten sopii. Nettikursseissa teemme yhteistyötä useiden eri opistojen kanssa. Kannattaa ilmoittautua, vaikka jäisi varasijalle, muista opistoista voi vapautua paikkoja, ja varasijaltakin voi päästä mukaan kurssille.

Kielikahvila

Kurssien lisäksi kansalaisopisto järjestää kerran kuussa kielikahvilan, jonne kuka tahansa voi maksutta tulla harjoittelemaan kielten puhumista. Myös kielikahvilasta löydät enemmän infoa opiston Pedanet-sivuilta.

Oppikirja

Jokainen opiskelija hankkii itse kurssilla käytettävän oppikirjan. Älä hanki oppikirjaa, ennen kuin kurssin alkaminen on varmistunut. Ensimmäiselle tunnille voi tulla ilman oppikirjaa. Kaikilla kursseilla käytössä ei ole oppikirjaa, vaan opettaja tuo materiaalin. Joillain kursseilla kirja päätetään vasta kurssin alussa. Nämä erityistapaukset on aina mainittu kurssin kuvauksessa.

Kurssien nettisivut

Useimmilla kursseilla on nettisivut. Sieltä voit poissaolokerran jälkeen käydä katsomassa, mitä tunnilla on käsitelty ja mitä tuli läksyksi. Sivulta saattaa löytyä myös lisämateriaalia ja mielenkiintoisia linkkejä tms. Opettaja esittelee kurssin nettisivun opiskelujen alussa. Nettisivu on kurssin lisäpalvelu, tavallisella luokkaopetuskurssille osallistuminen ei edellytä tietokoneen käyttöä.

Opintotodistukset

Opiskeltuasi kurssin, sinun on mahdollista saada kurssista läsnäolotodistus. Jos tarvitset todistusta, jossa on maininta opintopisteistä tai kurssin arvosana, sinun täytyy suorittaa tentti kurssin jälkeen. Puhu asiasta kurssin opettajan kanssa tai ota yhteyttä päätoimiseen kieltenopettajaan Renny Virtaan

Miten löydän itselleni sopivan tason?

Kielten kursseissa on maininta kurssin tasosta. Tällöin viitataan yleisten kielitutkintojen taitotasokuvauksiin, jotka löydät ohesta. Mieti, mille tasolle arvioisit oman kielitaitosi. Ole rehellinen itsellesi, älä myöskään aliarvioi taitojasi! Huomaa, että ohjelmassa ilmoitetut tasot ovat summittaisia tavoitetasoja. Kurssille osallistuminen ei siis edellytä, että oma kielitaito vielä olisi kurssille annetulla tasolla.

ESIMERKKI 1.  Arvioit kielitaitosi olevan tasoa 2.
→ Sinulle sopivimmat kurssit löytyvät tasolta 3. Myös taso 2 on mahdollinen, varsinkin jos kaipaat enemmän aiemmin opitun aktivointia kuin uutta asiaa.

ESIMERKKI 2.  Arvioit oman kielitaitosi olevan juuri ja juuri tasoa 2.
→  Sinulle sopivimmat kurssit löydät tasolta 2. Tason 3 kurssiakin voit harkita, jos olet valmis kovasti panostamaan opiskeluun.

ESIMERKKI 3. Arvioit kielitaitosi jonnekin tason 1 ja 2 välimaille.
→ Sinun kannattaa hakeutua tason 2 kurssille. Tason 1 kurssi ei tarjoa sinulle paljoa uutta.

Tasolta toiselle siirtyminen vaatii käytännössä useamman vuoden opiskelua. Saman tavoitetason sisälläkin kursseissa on siis eroja. Kurssit ovat esitteessä vaikeustason mukaisessa järjestyksessä, helpommista vaikeampiin. Huomaa, että moni kurssi soveltuu myös ylemmällä tasolla oleville!

.© Mikkelin kansalaisopisto 2024

X