Ajankohtaista

Remppateatteri: Making of Lea

Karnevalistinen komedia suomenkielisen teatterin alkuvaiheista

Sitten seuraa paljastus! Remppateatteri esittää 20-vuotisjuhlanäytelmänään (kuuluu fanfaareja!) Juha Hurmeen kirjoittaman Making of Lean!

Vad? Was? Oho! Vau!

Helsingforssissa, toukokuun alussa vuonna 1869 joukko taiteilijoita ja kulttuuriaktiiveja ryhtyy harjoittelemaan Aleksis Kiwen Lea-näytelmää. Rahat ovat vähissä, pääosan esittäjä ei osaa sanaakaan suomea ja vesitohtorin hoidot taitavat pahentaa kirjailija Kiwen alkoholiongelmaa. Saadaanko ensimmäinen suomenkielinen näytelmä lainkaan ensi-iltaan?

Miten se kaikki menikään? Me näytellään se.

Luvassa on vauhdikas kurkistus suomenkielisen draaman syntyvaiheisiin ja erilaisiin käsityksiin siitä, millaista suomenkielisen kirjallisuuden tulisi olla. Esitys leikittelee teatterin konventioilla runonlausunnasta rappiin ja hahmottelee uusiksi tuttuja muotokuvia. Näyttämön kehyksissä nähdään Aleksis Kiwen ohella mm. kansallisteatterin perustajat Karl ja Emelie Bergbom, saksalainen vesitohtori Friedrich Everth ja ruotsalainen näyttelijätähti Charlotte Raa.

La 4.5. klo 18
Su 5.5. klo 14
Ma 6.5. klo 19
Ke 8.5. klo 19 (20-vuotisjuhlanäytös)

Käsikirjoitus: Juha Hurme
Ohjaus ja sovitus: Raisa Ekoluoma

Esitykset järjestetään Kulttuuritalo Sotkulla (Jääkärinkatu 9, Mikkeli). Esteetön sisäänkäynti löytyy sisäpihan puolelta.

Liput: 10 €
Varaukset: 050 5433740

© Mikkelin kansalaisopisto 2024

X