Ajankohtaista

Revyyteatteri: Memento Noir

Oletko nähnyt tätä miestä?

Mihin lie livahti kaulassaan kymmenet liivit kuin kunniamerkit. Taskusta saattoi pilkottaa pirtupullo, tai ehkä se oli etsintäkuulutus,
villapipo tai suolavettä kyynelehtivä simpukka.

Sanotaan, että ihminen elää niin kauan kuin hänet muistetaan. Entä, jos jokainen muistaa omiaan, väittää vähän vinoon, värittää menneitä yli ääriviivojen? Kannattaako tarinoihin edes takertua, ettei itse haalistu muistoksi?

Revyyteatterin mustavalkoinen muistelma lähti liikkeelle kasasta vanhoja valokuvia ja kysymyksestä, mitä voisi olla. Esitys on työstetty erilaisista esineistä, hetkistä, ajatuksen pätkistä ja improvisaatioista inspiroituen. Tekstin ja tapahtumien sisältö on rakentunut yhteistyössä esiintyjien ja opettajien kesken, ja lopputulos on jotain, mitä Revyyteatterilta ei ole ennen nähty. Memento Noir on matka johonkin määrittelemättömään menneeseen, jossa asuu nostalgiset sävelet, haikeus ja huumorikin. Tervetuloa katsomaan, mitä siis saattoi olla, mitä ei ehkä ollutkaan ja mitä ei koskaan kenties tulisi olemaan.

Mimmi Rantala on ohjannut ja esiintyjien ideoiden sekä improvisaation pohjalta käsikirjoittanut esityksen. Musiikin johdosta vastaa Juho Puikkonen, joka yhdessä Jarno Hopposen ja Arttu Kivekkään kanssa säestää esityksessä kuultavat laulut. Koreografiat on tehnyt Sanni Parkkinen Etelä-Savon tanssiopistosta sekä Mimmi Rantala ja Helena Hirvonen. Varkauden teatterin näyttelijä Marja Sundgrén on myös tuonut oman mausteensa esityksen työstöön esiintyjille pidetyn työpajan myötä.

Esitykset:
Vanhalla Sotkulla, Jääkärinkatu 9
Pe 27.5. klo 19
La 28.5. klo 14
Su 29.5. klo 14

Liput 10 € (käteismaksu)
Varaa ennakkoon mikkelinrevyyteatteri@gmail.com

© Mikkelin kansalaisopisto 2024

X