Ajankohtaista

Tarinat todeksi -kurssin teoksia nähtävillä

Lukuvuonna 2021 – 2022 toteutettiin Tarinat todeksi taiteen keinoin -kurssi yhteistyössä Mikkelin kansalaisopiston ja Pieksämäen seutuopiston kesken. Kurssilla tutustuttiin käsikirjoittamiseen, dramaturgiaan sekä audiovisuaaliseen tarinankerrontaan. Lähtökohtina olivat paikat ja paikkojen tarinat. Molempien opistojen ryhmät työskentelivät yhteistyössä, osin etäopetuksen keinoin. Kurssilla tehtyjä, taiteellisia tuotoksia on nähtävillä seuraavasti:

Mikkelin kansalaisopiston ryhmässä valmistetun Kiven matka -animaation voit katsoa tästä. Tarina sijoittuu osin Anttolan Neitvuorelle.

Pieksämäen seutuopiston ryhmän ja Poleenin teatterin valmistaman Pappilan salaisuudet -näytelmän esitykset järjestetään heinäkuussa Pieksämäen Iso-Pappilassa. Katso tarkemmat esitystiedot tästä.

Tarinat todeksi -yhteiskurssi ja sen tuotannot on toteutettu osana Lake21-hanketta ja siihen liittyvää oppimismuotoiluprosessia. Projektissa on tarkasteltu, kuinka projektimuotoinen ja yhteisötaideprojektimainen toteutustapa ja paikkakuntien välinen yhteisopetus asettuvat osaksi kansalaisopistojen toimintaa.

Mukana projektissa:
Juhani Joensuu, käsikirjoittamisen ja dramaturgian opetus
Leevi Heinonen, audiovisuaalisen ilmaisun ja toteutuksen ohjaus
Jari Tuononen, Pieksämäen seutuopisto, esityksen ohjaus, kurssin suunnittelu
Raisa Ekoluoma, Mikkelin kansalaisopisto, kurssin suunnittelu, oppimismuotoilu

© Mikkelin kansalaisopisto 2024

X