Ajankohtaista

Yleisluento Mannerheimin Puolan vuosista 9.3.

Mikkelin kansalaisopisto järjestää torstaina 9. maaliskuuta yleisluennon aiheesta Mannerheim – Puolan vuodet. Luento pidetään Mikkelin yliopistokeskuksen auditoriossa (Lönnrotinkatu 5) ja se alkaa klo 17.30. Luennoitsijana on VT, tietokirjailija, Puola-asiantuntija Jukka Soisalon-Soininen.
Mannerheim vietti vuodet 1909-1916 Puolassa ja hänen omien muistelmiensa mukaan ne olivat hänen elämänsä parhaat. Puolalla oli Mannerheimin sydämessä paikka hänen elämänsä loppuun saakka. Siitä ei kerro ainoastaan hänen ja ruhtinatar Maria Lubomirskan vuosikymmeniä jatkunut ystävyys, vaan myös se, että Mannerheim teki II maailmansodan aikana kaikkensa pelastaakseen Saksan keskitysleireille joutuneet lähimpänsä.
Esitys kertoo Mannerheimin puolalaissuhteista aina aristokraateista ulaaneihin ja laulajattarista suutarimestareihin. Puolalla ja puolalaisilla oli merkittävä vaikutus Mannerheimin ajatusmaailmaan.

Anna ja Jukka Soisalon-Soininen ovat kirjoittaneet teoksen Mannerheim – Puolan vuodet ja se on saanut kiittävän vastaanoton.
”Teoksenne syventää olennaisesti kuvaa Mannerheimista, Puolasta, Suomesta – ja Venäjästä”, kirjoittaa professori Martti Häikiö.
Luento on ilmainen eikä sille tarvitse ilmoittautua. Luentoa voi seurata myös etänä internetin välityksellä osoitteessa http://link.otavia.fi/yleisluento

© Mikkelin kansalaisopisto 2024

X