Näyttämötaiteet

Suuri osa opiston teatteriryhmistä toimii Vanhalla Sotilaskodilla (Sotkulla).  Sen salissa on vilskettä, sillä talo tarjoaa katon myös vapaille ryhmille. Parhaimpina iltoina siellä viilettää 70 teatterin harrastajaa, ja – jos hyvin käy – talossa nähdään vuoden mittaan 15 ensi-iltaa.

Näytelmäryhmien hinnat ovat suhteellisen kalliita, koska esitysten valmistamiseen kuluu paljon tunteja. Maksut on mahdollista suorittaa useammassa erässä; jos päätät tehdä niin, ota yhteyttä toimistoon p. (015) 194 2929 tai kansalaisopisto@mikkeli.fi.

Jos haluat kehittää esiintymistaitojasi, mutta et ole valmis astumaan muiden eteen, sinulle on tarjoilla joitain viikonloppu- ja lyhytkursseja.

TEATTERITAITEEN PERUSOPETUS
Taiteeseen kuin taiteeseen pääsee parhaiten perehtymään tekemällä. Siksi jokainen taiteen perusopetuksen ryhmä tulee valmistamaan vuoden aikana näytelmän.  Siinä ohessa oppilaat pääsevät tutustumaan teatteritaiteiden osa-alueisiin: dramaturgiaan, lavastukseen, valo- ja äänisuunnitteluun. Varsinkin syyskautena tehdään myös harjoituksia, jotka vahvistavat oppilaan taitoja havaita ja ilmaista.

Raisa Ekoluoma, esitystaidollisten aineitten opettaja, 050 311 7038, raisa.ekoluoma@mikkeli.fi

Kommentointi on suljettu.