Maksuohjeet

Kurssimaksujen maksaminen

Opetus opistossa on maksullista. Opintomaksu on kurssikohtainen. Maksun suuruus vaihtelee opintoryhmien tuntimäärien ja opetuksen järjestämiseen liittyvien kustannusten mukaan. Opintomaksu on mainittu kunkin opintoryhmän kohdalla. Opintomaksu ei aina sisällä oppimateriaalia. Mikäli kurssimaksuun sisältyy tarvikkeita, siitä on maininta kurssin kohdalla. Myöskään kielten kurssien oppikirjat eivät kuulu kurssin hintaan, vaan ne on hankittava itse. Oppikirja kannattaa hankkia vasta kun on varmaa, että kurssi alkaa. Ensimmäiselle kerralle voi tulla ilman oppikirjaa.  

Kurssimaksun voi tarvittaessa maksaa myös useammassa erässä. Osamaksusta on kuitenkin aina sovittava opiston kanssa joko sähköpostitse (kansalaisopisto@mikkeli.fi) tai puhelimitse (015) 194 2929.  

Kurssimaksun perimisestä veloitetaan 5 euroa.   

Jos kurssi ei toteudu, siitä ilmoitetaan kurssilaisille ja kurssimaksu palautetaan kurssilaisen ilmoittamalle tilille.   

Verkkopankissa maksaminen

Jos ilmoittaudut netin kautta, voit maksaa kurssimaksun ilmoittautumisen yhteydessä tai viimeistään kurssin ensimmäisen kokoontumiskerran jälkeen. Laskuun kirjautuu automaattisesti eräpäivä, mutta kurssimaksua ei tarvitse maksaa ennen ensimmäistä kokoontumiskertaa. Mikäli ilmoittaudut puhelimitse tai toimistoon, suorita kurssimaksu saamallasi laskun viitenumerolla pankkiin tai kaupungin yhteispalvelupisteeseen viimeistään kurssin ensimmäisen kokoontumiskerran jälkeen.  

Pankkiyhteys OP Pohjola FI12 5000 0120 2659 46. Maksun saaja Mikkelin kaupunki/kansalaisopisto. 
Muista käyttää maksamisen yhteydessä henkilökohtaista kurssi-kohtaista viitenumeroa. Pyydämme käyttämään kurssimaksua maksaessa henkilökohtaista kurssikohtaista viitenumeroa. 

Osamaksu mahdollista 
Kurssimaksun voi tarvittaessa maksaa myös useammassa erässä. Osamaksusta on kuitenkin aina sovittava opiston kanssa joko sähköpostitse (kansalaisopisto@mikkeli.fi) tai puhelimitse 015 194 2929. 

Käteisellä maksaminen 

Käteisellä voit maksaa kaupungin palvelupisteissä  

 •  Kaupungin virastotalon asiointipiste, Maaherrankatu 9-11  
 • Anttolan kirjasto/asiointipiste, Taipaleentie 31  
 • Haukivuoren kirjasto/asiointipiste, Keskustie 52  
 • Otavan lähipalvelukeskus, Akuntie 4  
 • Ristiinan kirjasto/asiointipiste, Opinahjo 4  
 • Suomenniemen kirjasto/asiointipiste, Opinraitti 20  

Kansalaisopiston toimistolla ei voi maksaa kursseja käteisellä, pankkikortilla eikä liikuntaseteleillä.  

Kurssin maksaminen ePassilla   

ePassilla voi maksaa opiston kurssimaksuja joko kokonaan tai osittain netti-ilmoittautumisen yhteydessä, puhelimitse sekä seuraavissa paikoissa:  

 • Kaupungin virastotalon asiointipiste, Maaherrankatu 9-11
 • Anttolan kirjasto/asiointipiste, Taipaleentie 31  
 • Haukivuoren kirjasto/asiointipiste, Keskustie 52  
 • Ristiinan kirjasto/asiointipiste, Brahentie 34  
 • Suomenniemen kirjasto/asiointipiste, Opinraitti 20  

ePassilla voit maksaa myös puhelimitse! Kurssimaksun ePassilla maksaminen onnistuu myös puhelimitse soittamalla opiston toimistoon, p. (015) 194 2929.   

Mikäli kurssi peruuntuu tai kurssilainen peruu osallistumisensa viisi päivää ennen kurssin alkua, voidaan ePassilla maksettu kurssimaksu palauttaa takaisin ePassi-tilille saman kalenterivuoden aikana. Näissä tilanteissa ota aina yhteys kansalaisopiston toimistoon.   
   
Taiteen perusopetuksen kursseja tai muita tutkintoon johtavia kursseja ei voi maksaa henkilöstöeduilla (ePassi, Smartum tai Tyky). Tämä perustuu verohallinnolta saatuun ohjeistukseen.  
   
Lisätietoja ePassilla maksamisesta osoitteessa www.epassi.fi

Liikunta- ja kulttuuriseteleillä (Tyky-setelit, Smartum-setelit sekä Smartum Saldo ja Edenred) maksaminen 

Voit maksaa kurssimaksuja Smartumin seteleillä, Smartum-kortilla tai Smartumin henkilökohtaisella verkkomaksulla osoitteessa www.smartum.fi. Smartumin seteleillä ja kortilla sekä Edenredillä voi maksaa samoissa kaupungin palvelupisteissä kuin ePassi-maksujakin.   

Liikunta- ja kulttuurisetelit ovat liikuntaan ja kulttuuriharrasteisiin tarkoitettuja työnantajan tarjoamia verottomia henkilöstöetuja. Liikunta- ja kulttuurisetelit ovat henkilökohtaisia maksuvälineitä ja niillä voi maksaa ainoastaan setelin saaneen työntekijän liikunta- ja kulttuuriharrastuksesta aiheutuneita kuluja.  
Liikunta- ja kulttuuriseteleillä voit maksaa kaupungin asiointipalvelupisteissä.  

Seteleitä ei vaihdeta rahaksi, eikä niistä anneta rahaa takaisin. Ylimenevän summan voi maksaa rahalla tai asiakas voi käyttää useampia seteleitä kerrallaan.  

Liikunta- ja kulttuuriseteleillä maksettua kurssimaksua ei voida palauttaa, mikäli kurssin peruuttaminen johtuu asiakkaasta. Mikäli kurssi peruuntuu kansalaisopistosta johtuvasta syystä, opiskelija voi siirtää maksun johonkin toiseen kurssiin.   
   
Taiteen perusopetuksen kursseja tai muita tutkintoon johtavia kursseja ei voi maksaa henkilöstöeduilla (ePassi, Smartum, Edenred tai Tyky). Tämä perustuu verohallinnolta saatuun ohjeistukseen.  

© Mikkelin kansalaisopisto 2024

X