Ilmoittautumisohjeet

Tietoa kursseille ilmoittautumisesta

Kaikille kursseille kannattaa ja on hyvä ilmoittautua ennakkoon, vaikka kursseille voi ilmoittautua vielä senkin jälkeen, kun kurssit ovat alkaneet. Voit ilmoittautua netissä, puhelimitse tai paikan päällä toimistossa. 

Internetissä ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen alkaa tiistaina 25.8.2020 klo 10, musiikin kursseille klo 17.30 

Suosittelemme internetissä ilmoittautumista, koska se takaa nopeimman ja varmimman tavan saada kurssipaikka. Varsinkin joillakin musiikin kursseilla on niin suuri kysyntä, että kurssipaikan saaminen ilman internet-ilmoittautumista on vaikeaa, koska paikat voivat täyttyä muutamassa sekunnissa. Tästä syystä olemme siirtäneet musiikin kursseille ilmoittautumisen ilta-aikaan, että jokaisella olisi parempi mahdollisuus käyttää nettiä ilmoittautumiseen. Jos sinulla ei ole itselläsi mahdollisuutta internetin käyttöön, suosittelemme, että pyydät jotakuta muuta ilmoittamaan sinut kurssille. Huom! Sähköpostilla ilmoittautuminen ei ole mahdollista.

Internetissä ilmoittautumista voi kokeilla harjoittelukurssimme 3401002 avulla. Harjoittelukurssin tiedot löytyvät esitteen sivulta 59, mutta voit harjoitella kurssille ilmoittautumista suoraan tämän linkin kautta. Ilmoittautumista voi harjoitella jo nyt. Voit kokeilla ilmoittautumista niin monta kertaa kuin haluat.

Puhelimitse ilmoittautuminen

Soittamalla numeroon (015) 194 2929 opiston toimiston aukioloaikoina. Tiistaina 25.8. on mahdollista ilmoittautua puhelimitse klo 18 saakka. Puhelimitse ilmoittautuminen on mahdollista myös perjantaina 28.8. klo 9 – 15, vaikka opiston toimisto on normaalisti perjantaisin kiinni. 
Puhelimemme on hyvin ruuhkainen muutaman viikon ajan sen jälkeen, kun ilmoittautuminen on alkanut. Jos sinulla ei ole akuuttia kurssi-ilmoittautumiseen liittyvää asiaa, voit lähestyä meitä myös sähköpostitse kansalaisopisto@mikkeli.fi. Voit mm. pyytää opintosetelialennuksen sähköpostitse.  

Paikan päällä ilmoittautuminen

Kansalaisopisto, Lönnrotinkatu 7 (ensimmäinen kerros) 
 
Viikolla 34 ilmoittautumiset tiistaina 25.8. klo 10 – 18 ja keskiviikosta torstaihin 26.-27.8. klo 9 – 16 ja perjantaina 28.8. klo 9 – 15. 
Muina aikoina toimisto avoinna maanantaista torstaihin klo 9 – 16.  

Kaupungin palvelupisteet: 

  • Kaupungin virastotalon asiointipiste, Maaherrankatu 9 – 11  Huom! Virastotalon asiointipiste avoinna 1.6.-31.8. klo 9 – 15 ja 1.9.-31.5. klo 9 – 16.  
  • Anttolan kirjasto/asiointipiste, Taipaleentie 31 (avoinna kirjaston aukioloaikojen mukaisesti) 
  • Haukivuoren kirjasto/asiointipiste, Keskustie 52 (avoinna kirjaston aukioloaikojen mukaisesti)  
  • Ristiinan kirjasto/asiointipiste, Brahentie 34 (avoinna kirjaston aukioloaikojen mukaisesti) 
  • Suomenniemen kirjasto/asiointipiste, Opinraitti 20 (avoinna kirjaston aukioloaikojen mukaisesti) 

Ristiinan kirjasto, Brahentie 34 
Tiistaina 25.8. klo 10 – 18.00, musiikin kurssien ilmoittautuminen alkaen klo 17.30. 

Joillekin kursseille voi
ilmoittautua jo kesän aikana

Joillekin kursseille (kielten jatkokursseille ja elokuun lopussa tai heti syyskuun alussa alkaville kursseille) voi ilmoittautua kesän aikana jo 1.7. alkaen. Tällaisten kurssien kurssitiedoissa on erikseen mainittu asiasta.  

Huom! Sähköpostilla ilmoittautuminen ei ole mahdollista! 

Ilmoittaudu ennakkoon

Kaikille kursseille ilmoittaudutaan ennakkoon ja kannattaa ilmoittautua mahdollisuuksien mukaan vähintään viikkoa ennen kurssin alkamista. Tämä on tärkeää siksi, että kurssien mahdollisesta perumisesta päätetään noin viikkoa ennen ensimmäistä kurssipäivää. Kurssipaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä ja varasijoillekin kannattaa ilmoittautua, koska paikkoja vapautuu monesti vielä viime hetkillä ennen kurssin alkamista. jne. 

Kurssipaikan saamisesta tai kurssin alkamisesta ei ilmoiteta kurssilaisille erikseen. Vain kurssin peruuntumisesta otetaan yhteyttä. Kurssi peruuntuu, jos kurssikohtainen minimiopiskelijamäärä ei täyty. Useimmilla kursseilla minimiopiskelijamäärä on 7 (haja-asutusalue, entiset kuntataajamat, Hirvensalmi) tai 8 (Mikkelin kantakaupunki). Kurssin toteuttamisesta päätetään noin viikkoa ennen kurssin alkamista. Kurssi toteutetaan vain silloin, kun kurssikohtainen minimiopiskelijamäärä täyttyy. 

Kurssien alkaminen

Kurssille pääsemisestä saat tiedon heti netti-ilmoittautumisen yhteydessä ”sait paikan” -ilmoituksella. Kursseille voi ilmoittautua myös siinä vaiheessa, kun kurssi on jo alkanut, jos kurssilla suinkin on tilaa. Ilmoittautuminen onnistuu toisin sanoen mihin aikaan lukuvuodesta tahansa. 

Kurssipaikan saamisesta tai kurssin alkamisesta ei ilmoiteta kurssilaisille erikseen. Vain kurssin peruuntumisesta otetaan yhteyttä. Varasijoilla oleville ilmoitetaan vapautuvista kurssipaikoista tekstiviestillä henkilökohtaisesti.  

Ilmoittautuminen on sitova. Jos et pääse tulemaan kurssille, jolle olet ilmoittautunut, muista peruuttaa osallistumisesi ajoissa. Perumisen voi tehdä puhelimitse, sähköpostitse tai netin kautta viimeistään viittä (5) vuorokautta ennen kurssin alkamista. Tätä myöhemmin perumisen voi tehdä vain toimiston (paikan päällä, puhelimitse tai sähköpostitse) kautta. Kurssille tulematta jättäminen ja maksun maksamatta jättäminen ei ole peruutus. Peruuttamatta jätetyistä kursseista opisto laskuttaa varausmaksun 21 euroa. 

© Mikkelin kansalaisopisto 2022

X